Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą

5 (195 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Tak przygotowane roladki są na prawdę smaczne.A farsz który jest w środku jest przepyszny.Polecam.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - cukinia mała: 0.5 sztuki
    - pierś z kurczaka pojedyncza: 2 sztuki
    - mozzarella (kula): 1 sztuka
    - przyprawa do kurczaka (np.złocista): 2 łyżeczki
    - olej do smarzenia: 3 łyżki
    - sól. pieprz kolorowy (mozna mniej lub więcej wg.uznania): 3 szczypty
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i cukinię myjemy.Piersi rozbijamy tłuczkiem przez folię żeby nie podziurawić mięsa.Cukinię kroimy w cienkie paski za pomocą obieraczki lub ostrego noża. Mozzarellę w talarki a następnie w cieniutkie paseczki.Na patelni rozgrzewamy olej i podduszamy na nim cukinię z odrobiną soli i pieprzu.Około 7 minut-mieszając.Rozbite mięso przyprawiamy solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka.Na nie po całości rozkładamy cukinię i paski sera.Zawijamy mocno w folię spozywczą robiąc tak zwanego cukierka.U mnie akurat folia przezroczysta się skończyła więc użyłam folii w złotku a następnie przełożyłam pakunki do woreczków ciasno je związując nicią.Następnie gotujemy wodę w garnku wkładamy pakunki i gotujemy je 30 minut...

    Podajemy z czym kto lubi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mozzarella

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować