Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz: Por pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić por. Dodać szpinak i delikatnie go rozmrażać. Następnie smażyć jeszcze około 4-5 minut. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Zdjąć z ognia i ostudzić. Obrane ze skorupki jajko zetrzeć na dużych oczkach i dodać do szpinaku, wymieszać.
2.Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Natrzeć mieszanką przypraw. Nałożyć farsz i ściśle zwinąć w roladkę. Zabezpieczyć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce i smażyć na złoto z każdej strony, często obracając mięso. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego
Komentarze