Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem

5 (175 ocen)

Zapraszam na pyszne wiosenne roladki ze schabu:) są nie tylko pyszne ale także będą piękna ozdobą wielkanocnego stołu:)

Składniki:

  • 2 duże kotlety schabowe bez kości
    1 łyżeczka majeranku
    1/2 łyżeczki kozieradki
    1/4 łyżeczki ostrej papryki
    sól
    1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    150 g szpinaku mrożonego
    3 cm pora
    1 łyżka masła
    1 ugotowane na twardo jajko
    1 jajko
    1 szklanka bułki tartek
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • do podduszonego szpinaku dodać tarte jajka 1. Farsz: Por pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić por. Dodać szpinak i delikatnie go rozmrażać. Następnie smażyć jeszcze około 4-5 minut. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Zdjąć z ognia i ostudzić. Obrane ze skorupki jajko zetrzeć na dużych oczkach i dodać do szpinaku, wymieszać.
  • farsz nałożyć na mięso i zwinać 2. Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Natrzeć mieszanką przypraw. Nałożyć farsz i ściśle zwinąć w roladkę. Zabezpieczyć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce i smażyć na złoto z każdej strony, często obracając mięso. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Schab Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować