Roladki drobiowe ze szpinakiem zawijane w wędzonym boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło z oliwą rozgrzać na patelni, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Później dodać szpinak i smażyć do odparowania wody. Doprawić go solą i pieprzem.
2.Mieso umyć, oczyścić, pokroić na filety. Rozbić tłuczkiem lekko z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem.
3.Na każdy filet nałożyć szpinak i zawinąć w roladkę. Każdą z nich zawinąć w boczek tak, aby całe były owinięte. Można spiąć roladki wykałaczkami.
4.Masło roztopić na patelni? Nałożyć roladki i podsmażyć je z każdej strony. W garnku rozpuścić kostkę rosołową we wrzątku.
5.Podsmażone roladki polać winem i dusić do jego odparowania. Posypać tymiankiem.
6.Po odparowaniu wina zalać roladki bulionem i dusić 15 min. Po tym czasie danie jest gotowe
Komentarze