Roladki drobiowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami pieczone w słodkiej śmietance

0 (0 ocen)

Małe ,soczyste i delikatne w smaku roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.Pieczone w słodkiej śmietance z serem żółtym. Idealne na niedzielny , świąteczny jak i codzienny obiad do gotowanych , pieczonych ziemniaków bądź ryżu.

Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
    8 pomidorów suszonych z oleju
    8 kostek mrożonego szpinaku w liściach
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    250 ml śmietanki 30%
    200 g. tartego sera żółtego
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami pieczone w słodkiej śmietance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć , osuszyć odciąć kostki oraz błonki.
    Każdą pierś przekroić na 3 podłużne plastry , delikatnie rozbić , oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Czosnek posiekać drobno , na patelni rozgrzać masło , przesmażyć czosnek , dodać szpinak , smażyć do odparowania płynu , doprawić solą i pieprzem.
    Suszone pomidory pokroić w paski.
  • 3. Na każdy kawałek mięsa ułożyć łyżkę szpinaku oraz 2-3 paski suszonego pomidora , zwinąć roladkę.
  • 4. Roladki ułożyć na naczyniu do zapiekania , zalać słodką śmietanką oraz posypać serem żółtym.
    Piec 35-40 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować