roladki drobiowe ze szpinakiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smakują nawet tym,co nie lubią szpinaku

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety drobiowe
    kilka kostek mrożonego szpinaku
    4 pieczarki,
    mały serek topiony np.ziołowy
    cebula
    sól,pieprz,czosnek

Roladki drobiowe ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. filet przekroić wzdłuż na pół,opłukać,wysuszyć,lekko rozbić,doprawić do smaku,
    pieczarki obrać ,zetrzeć na tarce,cebulę pokroić,zeszklić na oleju,dodać do niej starte pieczarki,poddusić do odparowania,szpinak podgrzać ,doprawić solą ,czosnkiem,dodać serek,mieszać żeby się rozpuścił,połączyć z pieczarkami,wystudzić,letnim farszem smarować rozbite piersi,zawinąć roladki,spiąć wykałaczkami ,obtoczyć w jajku,bułce,smażyć na złoto na oleju

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy