roladki drobiowe ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

delikatne, soczyste mięso kurczaka, bardzo smakuje mojej rodzinie i znajomym, danie idealne na codzień i od święta.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 piersi kurczaka
    150 g szpinaku
    8-10 pieczarek
    2 ząbki czosnku
    rozmaryn - łyżeczka (nie koniecznie)
    maggi
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki drobiowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś myjemy,osuszamy i rozbijamy tłuczkiem i lekko nacieramy solą oraz pieprzem. Posypany rozmarynem filet odkładamy do lodówki. W tym czasie przygotować musimy nadzienie ze szpinaku. Jeśli użyjemy mrożonego musimy go udusić z posiekanym czosnkiem. Pod koniec duszenia doprawiamy go solą i pieprzem maggą . Jeśli użyjemy świeżego szpinaku wystarczy go drobno posiekać z czosnkiem i wymieszać z łyżeczką oliwy. Podsmażamy drobno posiekane pieczarki ( ok 5 min) mieszamy ze szpinakiem doprawiamy w/g uznania. Pierś kurczaka smarujemy grubo przygotowanym szpinakiem. Zawijamy roladkę i spinamy ją wykałaczką. Przyprawiamy roladkę z wierzchu mieloną papryką Mięso zawijamy w folię aluminiową lub wkładamy do rękawa i pieczemy w 175-180 st C przez 20-25 min. Roladki możemy podać z mixem sałat lub w/g uznania. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować