Roladki drobiowe ze szparagami

0 (0 ocen)

Banalnie proste a efektowne i pyszne danie.

Składniki:

  • 2 duże filety drobiowe z polędwiczkami
    12 zielonych szparag
    sól morska w młynku
    pieprz świeżo zmielony
    zioła prowansalskie
    2 łyżki oleju

Roladki drobiowe ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i usunąć błonki. Odciąć polędwiczki. Filety rozciąć wzdłuż na pół, na dwa płaty. Mięso rozbić tłuczkiem, przyprawić do smaku Na środek każdego płata mięsa ułożyć po 2 szparagi, zwinąć roladkę. Zapiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć roladki. Piec ok 30 minut w 180 stopniach. W międzyczasie 2 razy podlać roladki wytworzonym sokiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy