Roladki drobiowe zapiekane pod majonezem z młodymi marchewkami, salami i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Roladki z kurczaka faszerowane pikantnym salami, delikatną mozzarellą oraz młoda, słodka marchewką.
Zapiekane pod warstwą majonezu stają się niezwykle soczyste i bardzo smaczne.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka
    6 młodych marchewek
    2 kulki mozzarelli
    12 małych plasterków salami paprykowego
    sól
    świeżo mielony czarny pieprz
    6 łyżek majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe zapiekane pod majonezem z młodymi marchewkami, salami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki oskrobać, ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić.
  • 2. Każdą pierś przekroić wzdłuż na dwa plastry, rozbić cienko, nie dziurawiąc mięsa.
    Kotlety oprószyć solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem.
  • 3. Kulki mozzarelli odsączyć z zalewy, pokroić w plastry np. 12.
  • 4. Na każdym plastrze kurczaka kłaść po 2 plasterki sera, salami oraz marchewkę.
    Zwinąć kotlety w rulon.
  • 5. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wierzch każdej roladki posmarować obficie łyżką majonezu.
    Piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mozzarella Salami Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować