Roladki drobiowe z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Wątróbkę i cebulę drobno siekamy - smażymy na odrobinie oliwy z dodatkiem pieprzu i wegety.
Gotową ugniatamy ubijakiem do ziemniaków.
Pierś przekrawamy wzdłuż i otwieramy - powstaje "motyl" - ubijamy.
Na fileta nakładamy farsz z wątróbki, rolujemy i posypujemy ziołami.
Następnie owijamy folią aluminiową.
Roladki wrzucamy na gotującą wodę, i gotujemy ok 25 minut.
Przygotowujemy sos: musztardę i jogurt nakładamy na patelnię,
mieszamy i kładziemy roladki - mają się lekko "usmażyć" w sosie
- sos redukuję się do minimum!
Gotowe roladki kroimy na kilka kawałków, i nakładamy na talerz.
Można udekorować rukolą i pomidorkami. Smacznego :)
Porady
Sos można zrobić z podwójnej porcji - wtedy zostanie na polanie mięsa.
Roladki można upiec w piekarniku
Komentarze