Roladki drobiowe z wątróbką

5 (198 ocen)

  • 40 min

Roladki z wątróbką, w sosie musztardowym, pyszne!

  • 40 min

Składniki:

  • 150g wątróbki z kurczaka
    300g fileta z kurczaka
    wegeta, pieprz, zioła prowansalskie
    2 łyżki musztardy dijon
    4 łyżki jogurtu
    1 cebulka
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki drobiowe z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę i cebulę drobno siekamy - smażymy na odrobinie oliwy z dodatkiem pieprzu i wegety.
    Gotową ugniatamy ubijakiem do ziemniaków.
    Pierś przekrawamy wzdłuż i otwieramy - powstaje "motyl" - ubijamy.
    Na fileta nakładamy farsz z wątróbki, rolujemy i posypujemy ziołami.
    Następnie owijamy folią aluminiową.
    Roladki wrzucamy na gotującą wodę, i gotujemy ok 25 minut.
    Przygotowujemy sos: musztardę i jogurt nakładamy na patelnię,
    mieszamy i kładziemy roladki - mają się lekko "usmażyć" w sosie
    - sos redukuję się do minimum!
    Gotowe roladki kroimy na kilka kawałków, i nakładamy na talerz.
    Można udekorować rukolą i pomidorkami. Smacznego :)

Porady

Sos można zrobić z podwójnej porcji - wtedy zostanie na polanie mięsa. Roladki można upiec w piekarniku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować