Roladki drobiowe z warzywami

4.5 (181 ocen)

Przygotowuję często takie roladki z pieczarkami lub żółtym serem, dziś dla odmiany przygotowałam z mrożonymi warzywami.

Składniki:

  • filety drobiowe- 1 podwójne
    groszek mrożony - 2 łyżki
    kalafior mrożony różyczki - 2 łyżki
    fasolka szparagowa pokrojona mrożona - 2 łyżki
    marchewka w pokrojona w kostkę mrożona - 2 łyżki
    por pokrojony mrożony - 1 łyżka
    seler pokrojony w kostkę mrożony - 2 łyżki
    natka pietruszki- 2 łyżki
    jajko - 1 szt
    mąka do obtoczenia
    bułka tarta
    tłuszcz
    sól i pieprz
    ostra papryka
    bazylia suszona
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki drobiowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
  • 2. Podzielić mięso na 4 płaty, rozbić cienko tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem.
  • Roladki drobiowe z warzywami 3. FARSZ
    Na patelnię wlać 3 łyżki oleju, wsypać mrożone warzywa, dodać przyprawy, dusić 5 minut na wolnym ogniu.
  • 4. Do uduszonych warzyw dodać natkę pietruszki, wymieszać.
  • Roladki drobiowe z warzywami 5. Na każdym filecie ułożyć porcję warzyw, zwinąć w roladki.
  • Roladki drobiowe z warzywami 6. Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem i tartej bułce.
  • Roladki drobiowe z warzywami 7. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować