Roladki drobiowe z serowo-żółtkowym nadzieniem w jaglanej panierce

0 (0 ocen)

  • 40 min

Delikatnie mięsko z pysznym delikatnym nadzieniem w panierce z płatków jaglanych.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1 jajko
    2 żółtka
    100 g żółtego sera
    150 g sera mozzarelli
    płatki jaglane
    sól
    pieprz
    kurkuma
    olej do smażenia

Roladki drobiowe z serowo-żółtkowym nadzieniem w jaglanej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy,osuszamy i przecinamy wzdłuż na połowę cienko rozbijamy,opruszamy solą i pieprzem.
  • 2. Ser mozzarella rozgniatamy dokładnie widelcem w miseczce,dodajemy starty żółty ser,żółtka,szczyptę kurkumy,sól i pieprz do smaku i starannie łączymy składniki.
  • 3. Na każdym rozbitym płacie mięsa układamy masę serową i całość zwijamy w roladkę.
    Panierujemy najpierw w płatkach ,następnie w rozbełtanym jajku i ponownie w płatkach,smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy