podane zamiast zwykłych schabowych urozmaicą niedzielny obiad
30 min
Dla 1 osoby
Składniki:
2 filety z kurczaka
4 plastry żółtego sera
8 plastrów salami
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do panierowania
2 jajka
bułka tarta do panierowania
smalec do smażenia
olej do smażenia
Roladki drobiowe z salami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć, osuszyć i oczyścić.
Przekroić na pół.
Rozbić.
Posypać solą i pieprzem do smaku.
Na każdy kotlet położyć plaster sera i 2 plastry salami.
Zawinąć w roladkę.
Obtoczyć w mące, rozmąconym jajku oraz bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej ze smalcem.
Smażyć na nim roladki ze wszystkich stron na rumiano.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Komentarze