Roladki drobiowe z salami i serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 1 osoby

podane zamiast zwykłych schabowych urozmaicą niedzielny obiad

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    4 plastry żółtego sera
    8 plastrów salami
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    mąka do panierowania
    2 jajka
    bułka tarta do panierowania
    smalec do smażenia
    olej do smażenia

Roladki drobiowe z salami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i oczyścić.
    Przekroić na pół.
    Rozbić.
    Posypać solą i pieprzem do smaku.
    Na każdy kotlet położyć plaster sera i 2 plastry salami.
    Zawinąć w roladkę.
    Obtoczyć w mące, rozmąconym jajku oraz bułce tartej.
    Na patelni rozgrzać olej ze smalcem.
    Smażyć na nim roladki ze wszystkich stron na rumiano.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy