Roladki drobiowe z salami

0 (0 ocen)

Szybkie i smaczne roladki nie wymagają panierowania

Składniki:

  • 3 małe pojedyncze piersi z kurczaka
    6 plasterków salami
    1 kulka mozzarelli
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Roladki drobiowe z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję, osuszam, rozbijam tłuczkiem. Oprószam z obydwu stron solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa rozkładam po 2 plasterki salami i mozzarelli. Ciasno zwijam, spinam wykałaczkami. Obsmażam na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
    Roladki przekładam do naczynia żaroodpornego i piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy