Roladki drobiowe z pieczrkami

  • wyświetlono: 284 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Tradycyjne roladki bez zbędnych dodatków są uwielbiane przez moją rodzinę.

Składniki

Pięć pojedynczych piersi z kurczaka,30-40 dkg pieczarek przyprawa do drobiu.

Sposób przygotowania przepisu:

Roladki drobiowe z pieczrkami

  • 1. Pieczarki kroimy i dusimy z solą do odparowania płynu,zostawiamy do przestygnięcia.Filety nacinamy tworząc jak największy płat,na to kładziemy pieczarki i zawijamy.Każdy rulon smarujemy przyprawą do drobiu wymieszaną z olejem i zawijamy osobno w folię aluminiową i pieczemy ok.30min.

Porady

Gotowe roladki można podawać jako dodatek do ziemniaków i surówki lub jako zimne przekąski.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Roladki z tortilli

Dodane przez: marta_gotuje

Roladki z tortilli

Roladki z tortilli to świetna przekąska...

Kurczak faszerowany pieczarkami i wątróbką

Dodane przez: Świeca Urszula

kurczak faszerowany pieczrkami i watróbką

Kurczak w takim wydaniu smakuje...

Roladki z łososia

Dodane przez: Konto nieaktywne

Roladki z łososia

Pyszna, szybka przekąska dla niespodziewanych...

image-15or2vj

Dodane przez: Gosiek-kuchcik

Szynka drobiowa z szynkowara

Jest to wędlinka wymyślona prze...

Roladki imprezowe

Dodane przez: 2milutka

Imprezowe roladki z szynki

Wspaniałe roladki na zabawę andrzejkową...

Paszteciki drobiowe z kminkiem

Dodane przez: rzelkazag

Paszteciki drobiowe z kminkiem

Do wykonania pasztecików wykorzystuję...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE