roladki drobiowe z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Trudny

smaczne danie obiadowe

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Trudny

Składniki:

  • Roladki drobiowe
    6 ćwiartek kurczaka bez pałek
    20 dag pieczarek
    1 cebula posiekana w kostkę
    sół
    pieprz ziołowy
    olej
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ćwiartki trybujemy z kości, odcinamy pałki,które można wykorzystać do innej potrawy. Formujemy prostokąt, posypujemy solą i pieprzem. Na środku wykładamy podsmażone z cebulką pieczarki. Spinamy wykałaczkam i układamy na blaszce, posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w 170 stopniach około 50 minut. Powstały z pieczenia sos zlewamy i wykorzystujemy do przygotowania sosu, dodając zasmażkę z mąki i przyprawy.

Porady

roladki smakują równie dobrze na zimno jako wędlina do chleba

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować