Roladki drobiowe z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszne roladki z kolorowym i smacznym srodkiem:) Składniki - nabite na przemian na wykałaczki , wygladają bardzo orginalnie i ciekawie.Wykałaczki usuwamy zaraz po usmazeniu roladek.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 podwóje piersi kurczaka
    1 jajko,
    4 rzodkiewki,
    1-2 kostki serka topionego edamskiego
    ser zółty ,
    boczek wedzony-około 2 grube plastry
    jajko,
    bułka tarta ,
    pieprz świezo zmielony
    sól,
    olej do smażenia
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki drobiowe z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki      nabijamy na wykałaczki 1. Mięso umyć , osuszyć i rozciąć tak aby powstały 4 kotlety. Kotlety rozbić, przyprawić z obu stron solą i pieprzem.
    Jajko ugotować na twardo, oddzielic białko odzółtka, po wystudzeniu pokroić białko na kwadraty o wielkosci około 1 cm na 1 cm.
    ( bez żółtka poniewaz zółtko by sie rozpadło)
    Rzodkiewki umyc i pokroic w plastry.
    Ser topiony , ser zółty i boczek pokroic w kostke tej samej wielkosc co jajka, czyli około 1 cm.Składniki nabijać na przemian na wykałaczkę i umiescić je na środku mięsa, zwijać , boki spiąć wykałaczka.
    Maczać w roztrzepanym jajku, panierować w bułce tartej a nastepnie smażyc na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.Po usmażeniu usunąć delikatnie wykałaczki , także te ze środka na które nabite były składniki.
    SMACZNEGO:)

Porady

4 porcje

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować