Pyszne roladki z kolorowym i smacznym srodkiem:) Składniki - nabite na przemian na wykałaczki , wygladają bardzo orginalnie i ciekawie.Wykałaczki usuwamy zaraz po usmazeniu roladek.
Roladki drobiowe z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć , osuszyć i rozciąć tak aby powstały 4 kotlety. Kotlety rozbić, przyprawić z obu stron solą i pieprzem.
Jajko ugotować na twardo, oddzielic białko odzółtka, po wystudzeniu pokroić białko na kwadraty o wielkosci około 1 cm na 1 cm.
( bez żółtka poniewaz zółtko by sie rozpadło)
Rzodkiewki umyc i pokroic w plastry.
Ser topiony , ser zółty i boczek pokroic w kostke tej samej wielkosc co jajka, czyli około 1 cm.Składniki nabijać na przemian na wykałaczkę i umiescić je na środku mięsa, zwijać , boki spiąć wykałaczka.
Maczać w roztrzepanym jajku, panierować w bułce tartej a nastepnie smażyc na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.Po usmażeniu usunąć delikatnie wykałaczki , także te ze środka na które nabite były składniki.
SMACZNEGO:)
Komentarze