Roladki drobiowe z minimarchewkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Soczyste,aromatyczne idealny dodatek do obiadu,roladki podałam z ryżem i surówką,są pyszne.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 podwójne filety kurczaka(około 500 g)
    200 g minimarchewek
    1/2 czerwonej cebuli
    1/2 czerwonej papryki
    10 plastrów żółtego sera salami
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki masła
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    sól i pieprz

Roladki drobiowe z minimarchewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Minimarchewki obsmaż na maśle.
    Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę,natkę pietruszki posiekaj.
    Mięso umyj,osusz i rozbij na cienkie płaty,najlepiej pomiędzy folią.
    Oprósz solą,pieprzem i czosnkiem.
    Nastepnie na rozbitym mięsie układaj kolejno ser,marchewkę paprykę, cebulę,posyp natka pietruszki.
    Całość zwiń w roladę,a nastepnie obwiń dikładnie folią spożywczą na końcach nicią.
    Roladki włóż do gotującej sie wody w garnku i gotuj na wolnym ogniu około 30 minut.
    Przed podaniem pokrój na plastry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy