Roladki drobiowe z mango i serem brie pieczone w plastrach kiwi

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Rewelacyjne połączenie drobiowego mięsa, roztopionego sera pleśniowego i owoców egzotycznych. Roladki wychodzą soczyste, ze słodko-pikantną nutą. Tego trzeba spróbować.

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • -3 pojedyncze filety z kurczaka bez polędwiczek
    -1/2 dojrzałego mango
    -4 kiwi
    -2 łyżki oleju rzepakowego
    -200 g sera brie z ziołami
    -1 łyżeczka suszonych mielonych oliwek
    -1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach
    -1 łyżeczka soli gruboziarnistej
    -świeżo mielony kolorowy pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe z mango i serem brie pieczone w plastrach kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem przez folię na dość cienkie kotlety. Każdy plaster nacieramy kolejno: solą, świeżo mielonym pieprzem (obficie), oliwkami i suszonymi pomidorami.
  • 2 2. Ser dzielimy na 3 plastry. Mango na 10 plasterków. Na brzegu mięsa układamy ser i po 2 plasterki mango. Zwijamy roladkę.
  • 3 3. Spinamy wykałaczkami, aby się nie rozpadła.
  • 4 4. Na blaszce wyłożonej folią aluminiową układamy pokrojone w plasterki wcześniej obrane dwie kiwi. Na nie wykładamy roladki.
  • 5 5. Pozostałe dwie kiwi również obieramy i kroimy w plastry. Przykrywamy nimi mięso. Całość pieczemy przez pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Egzotyczna Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować