Roladki drobiowe z kurkami i oscypkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczne, pyszne, roladki drobiowe z z farszem który stanowi górski oscypek oraz delikatne, leśne kurki, smażone na maśle z cebulą i natką pietruszki.
Bardzo fajnie smakują w towarzystwie ziemniaków puree i sałatki ze świeżych warzyw

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    sól, pieprz
    Farsz:
    1 cebula
    200g. kurek
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    4 łyżki tartego oscypka
    świeżo mielony czarny pieprz
    2 łyżki masła
    Dodatkowo:
    1 jajko
    4 łyżki mleka
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe z kurkami i oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki drobiowe z kurkami i oscypkiem 1. Farsz: Kurki dokładnie oczyścić, większe pokroić na mniejsze kawałki.
    Cebule posiekać drobno.
    Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać kurki.
    Smażyć na małym gazie kolejne 5 min co jakiś czas mieszając.
    Pod koniec doprawić natką pietruszki oraz świeżo mielonym pieprzem.
  • Roladki drobiowe z kurkami i oscypkiem 2. Mięso umyć, osuszyć, oczyścić.
    Piersi pokroić w plastry ( np. cztery)
    Rozbić delikatnie tłuczkiem.
    Każdy plaster oprószyć solą i pieprzem.
    Na każdy plaster kurczaka ułożyć farsz, posypać tartym oscypkiem.
    Zwinąć mięso w rulon.
  • Roladki drobiowe z kurkami i oscypkiem 3. Panierować w roztrzepanym jajku z mlekiem a następnie w buce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z każdej strony.
    Podawać np. z ziemniakami i ulubioną sałatka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować