Roladki drobiowe z grzybową jajecznicą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne,efektowne mięsko na niedzielny obiad,moim znajomym bardzo posmakowały.

  • 40 min

Składniki:

  • 3 filety z kurczaka
    4 pieczarki
    6 plastrów wędzonego boczku
    6 jajek
    1 pęczek szczypiorku
    1 cebula
    1 łyżka masła
    sól i pieprz do smaku

Roladki drobiowe z grzybową jajecznicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy,osuszamy i rozcinamy wzdłuż na cienkie płaty,rozbijamy je i oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone pieczarki i smażymy około 10 minut,jajka mieszamy ze szczyptą soli i pieprzu i drobno posiekanym szczypiorkiem i wlewamy do grzybów i cebuli i smażymy dość sztywną jajecznicę.
  • 3. Przestudzoną jajecznicę układamy na rozbitych płatach mięsa i zwijamy roladki które obwijamy boczkiem.
    Gotowe roladki układamy w naczyniu żaroodpornym,przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy pod przykryciem 30 minut,a następnie zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy jeszcze przez około 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy