Roladki drobiowe z grzybową jajecznicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy,osuszamy i rozcinamy wzdłuż na cienkie płaty,rozbijamy je i oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
2.Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone pieczarki i smażymy około 10 minut,jajka mieszamy ze szczyptą soli i pieprzu i drobno posiekanym szczypiorkiem i wlewamy do grzybów i cebuli i smażymy dość sztywną jajecznicę.
3.Przestudzoną jajecznicę układamy na rozbitych płatach mięsa i zwijamy roladki które obwijamy boczkiem.
Gotowe roladki układamy w naczyniu żaroodpornym,przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy pod przykryciem 30 minut,a następnie zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy jeszcze przez około 15 minut.
Komentarze