Roladki drobiowe z gruszką i camembertem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo delikatne mięsko z dodatkiem sera pleśniowego podkreśli wyjątkowość każdego obiadu.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka podwójna
    1 gruszka z kompotu
    4 plastry sera camembert
    sól, pieprz do smaku
    mąka
    jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia

Roladki drobiowe z gruszką i camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka podzielić na 4 plastry, rozbić dość mocno, ale tak, by nie porwać mięsa. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Na każdy kawałek mięsa nałożyć ćwiartkę gruszki i plaster sera camembert. Zwinąć roladki.

    Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z wszystkich stron. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy