Roladki drobiowe z grilowanym bakłażanem, cukinią i papryką

0 (0 ocen)

Szybkie, smaczne, kolorowe i proste w wykonaniu. Możemy podać np. z duszonymi warzywami, pieczonymi ziemniakami, ryżem, kaszą :)

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka,
    1-2 ząbki czosnku,
    2 plastry bakłażana,
    2 plastry cukinii,
    2 paski papryki czerwonej,
    4 plasterki żółtego sera,
    sól, ostra papryka, curry, kardamon
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki drobiowe z grilowanym bakłażanem, cukinią i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filety myjemy i osuszamy, rozbijamy jak kotleta (jeśli filet jest gruby to przecinamy na pół), nacieramy czosnkiem zgniecionym przez praskę i przyprawiamy pieprzem ,solą, ostrą papryką, curry i odrobiną kardamonu i odstawiamy do lodówki na około 20 min.
    2. Bakłażana i cukinię kroimy w paski , grilujemy. Na przygotowanego fileta, kładziemy plasterek sera, plaster bakłażana, znów ser, plaster cukinii, pasek papryki i powoli ciasno zwijamy. Zawijamy w folię aluminiową.
    3. Pieczemy 35-40 min w temperaturze 170 °C.
    Smacznego!

Porady

Plastry bakłażana posypujemy sola i zostawiamy na około 15 min, następnie wycieramy ręcznikiem papierowym i dopiero grilujemy. Jeśli nie mamy patelni do grilowania możemy podsmażyć na zwykłej lub dać niesmażonego. Takie roladki możemy również przygotować na patelni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować