Roladki drobiowe z figami

0 (0 ocen)

Pyszne roladki drobiowe na słodko

Składniki:

  • filety z kurczaka- 1 podwójna
    figi suszone - 8 szt
    sól i pieprz
    tłuszcz do smażenia
    bułka tarta - 4 łyżki
    mąka do panierki
    jajka - 1 szt

Roladki drobiowe z figami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, przekroić, aby wyszły 4 filety.
  • 2. Filety dobrze rozbić, uważając aby nie przedziurawić mięsa tłuczkiem, oprószyć mięso sola i pieprzem.
  • 3. Na każdym filecie kłaść po 2 przekrojone na połowę figi, zwijać mięso w roladki, spiąć wykałaczkami.
  • 4. Roladki obtaczać w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem.
    Panierować w tartej bułce.
  • 5. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu, na złoty kolor.
    Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy