Roladki drobiowe z chińskim farszem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo wiosenne i lekkie danie, dla osób ceniących sobie zdrowe odżywianie i dbających o figurę przed zbliżającym się letnim sezonem.

  • 60 min

Składniki:

  • Na dwie porcje:

    0.5 opakowania Mieszanki Chińskiej Hortex
    2 duże pojedyncze filety z kurczaka
    ok 10 liści sałaty masłowej
    4 garści grzanek
    6 dużych rzodkiewek
    1 mały pomidor
    2 plastry cebuli czerwonej
    1 łyżka oliwy
    1.5 litra bulionu drobiowego
    wykałaczki krótkie lub nić kuchenna (zdecydowanie lepsza, ale nie posiadam)
    przyprawy: sól, pieprz, czosnek- do smaku

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe z chińskim farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz 1. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, na gorący tłuszcz wsypujemy połowę mieszanki warzywnej Hortex i mieszamy aż do miękkości składników. Lekko doprawiamy.
  • Roladki w bulionie 2. Filety płuczemy, obieramy ze zbędnego tłuszczu i rozbijamy na cienkie plastry, uważając by się nie przedarły. Farsz nakładamy na całą powierzchnię fileta, zwijamy i wkładamy końce boków do środka. Całość spinamy wykałaczkami. Przekładamy do średniego garnka, tak by bulion mógł pokryć całe roladki. Gotujemy je na wolnym ogniu pod przykryciem, ok 40 minut.
  • Podkład sałatkowy 3. Liście sałaty płuczemy i targamy na małe kawałki, posypujemy je posiekaną drobno rzodkiewką i pomidorem pokrojonym w cienkie paseczki. Grzanki wykonujemy sami smażąc 4 kromki czerstwego chleba na 1 łyżce masła aż do chrupkości. Ciepłe roladki przekładamy na deskę, kroimy na 1,5cm plastry i układamy na talerzach pośrodku sałatki. Dekorujemy plastrami czerwonej cebuli. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować