Roladki drobiowe nadziane brokułem i włoszczyzną

0 (0 ocen)

  • 30 min

Roladki drobiowe bogato nadziane brokułem i włoszczyzną to sposób na urozmaicone danie obiadowe, ładnie wygląda i zapewniam że smakuje tak samo!

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    10 dag sera żółtego
    kilka różyczek świeżego brokułu
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    sól do smaku
    pieprz kolorowy ziarnisty do smaku

    Panierka:
    2 jajka
    mąka pszenna
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe nadziane brokułem i włoszczyzną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka myjemy osuszamy, dzielimy na 4 porcje i rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy na cienkie płaty mięsa, oprószamy solą oraz utartym w moździerzu pieprzem kolorowym .Posypujemy startym serem żółtym.
    Różyczki brokuła blanszujemy we wrzątku 2-3 minuty, osączamy dokładnie z wody, włoszczyznę obieramy i kroimy w cieniutkie paseczki, czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy warzywa i czosnek dusimy pod przykryciem około 5-6 minut , mieszając od czasu do czasu.Doprawiamy solą lub jarzynką do smaku. Zdejmujemy z ognia studzimy.Nakładamy farsz na kotlety zawijamy w roladki, panierujemy kolejno w mące, rozkłóconym jajku, oraz bułce tartej,smażymy na wolniutkim ogniu na oleju z każdej strony aż będą złociste.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować