Roladki drobiowe z bananem i orzechami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Niebo w gębie czyli roladki drobiowe z bananem i , szynką szwarcwaldzką i orzechami

  • 60 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka podwójny

    4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
    2 banany
    sok z cytryny
    sol
    pieprz
    papryka słodka
    papryka wędzona
    do panierki
    1-2 jajka
    bułka tarta + orzechy włoskie mielone
    mąka owsiana

Roladki drobiowe z bananem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka rozcinamy na 4 plastry lekko rozbijamy.

    Banany obieramy i skrapiamy sokiem cytrynowym.

    Każdy płat mięsa doprawiamy solą ,pieprzem papryką słodką i wędzoną tylko od środka.
    Na mięsie układamy plasterki szynki na to układamy połowę banana.
    Zwijamy roladki ciasno ,
    Roladki obtaczamy w mące razowej roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z orzechami mielonymi.

    Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i obsmażamy roladki ze wszystkich stron.
    Obsmażone roladki przekładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy w piekarniku około 45 minut.


    POLECAM!!!!

Porady

Dla pewności zawsze robię takie roladki wcześniej i wkładam każdą roladkę do woreczka foliowego i chłodzę kilka godzin .Przed smażeniem rozwijamy roladki i smażymy najpierw złączeniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy