Roladki drobiowe w kokosie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatne mięsko w kokosowej panierce

  • 30 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    4 plasterki szynki wędzonej
    1 pomidor suszony w zalewie
    kawałek sera żółtego
    sól, pieprz
    przyprawa do kurczaka
    do panierowania:
    mąka
    jajko
    wiórki kokosowe

Roladki drobiowe w kokosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Środek roladek 1. Filet rozkroić wzdłuż na pół, rozbić, obsypać przyprawami. Na każdym płacie mięsa rozłożyć po 2 plasterki szynki, kawałku sera i połówce suszonego pomidora.
  • Smacznego :) 2. Roladki zwinąć, opanierować w mące, roztrzepanym jajku i wiórkach kokosowych. Smażyć na bardzo małym ogniu, pod przykryciem ze wszystkich stron na złoty kolor. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy