Roladki drobiowe po góralsku

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Piersi kurczaka zrolowane z dość słonym górskim oscypkiem, ogórkiem małosolnym, papryką oraz nadającą pikanterii cebulą. Roladki zawinięte w plastry cienkiego boczku wieprzowego.
Soczyste i pyszne.
Świetnie smakują z pieczonymi ziemniakami i konfiturą z żurawiny

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    4 plastry oscypka górskiego
    4 słupki ogórka małosolnego
    4 słupki papryki czerwonej
    4 plastry cebule
    sól
    pieprz
    przyprawa naturalna do mięs ( można pominąć)
    8 plastrów cienkiego boczku parzonego
    2 łyżki masła śmietankowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe po góralsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki drobiowe po góralsku 1. Każdą pierś przekroić na dwa płaty, każdy cienko rozbić ( nie dziurawiąc mięsa)
    Mięso oprószyć przyprawami, ułożyć po plastrze oscypka, cebuli oraz po słupku papryki i ogórka.
    Zwinąć ścisło mięso w rulon, tworząc roladkę.
  • Roladki drobiowe po góralsku 2. Każdą roladkę zawinąć w dwa plastry boczku.
    Do naczynia żaroodpornego położyć masło, ułożyć mięso.
    Piec 35 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
    W między czasie podlewać powstałym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oscypek Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować