Roladki drobiowe po góralsku

4.5 (157 ocen)

  • 25 min

Te roladki często robię na okazyjne obiady.

  • 25 min

Składniki:

  • Roladki:
    4 pojedyncze filety z kurczaka,
    4 plastry surowego boczku,
    1 pomidor,
    15 dkg sera zółtego.
    czosnek granulowany,
    natka pietruszki
    CIASTO NALESNIKOWE:
    3 jaja,
    3 łyżki mąki,
    sól,
    pieprz,
    woda-do uzyskania porzadanej konsystencji.

    DODATKOWO:
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki drobiowe po góralsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozbijamy, solimy, pieprzymy, posypujemy czosnkiem.
    Na kazdy filet nakladamy plasterek sera zoltego, pomidora, szczypte posiekanej natki pietruszki.
    Zwijamy w roladki, owijamy każa plasterkiem boczku,spinamy wykałaczkami.

  • 2. Jaja roztrzepujemy z solą i pieprzem, dodajemy mąkę i wodę.Mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego.
    W powstałym cieście maczamy roladki i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju, do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Filet z kurczaka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.87 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schab po góralsku

To może cię zainteresować