Roladki drobiowe otulone boczkiem z nutką kebaba

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smeczne ciekawe i sycące danie

  • 60 min

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka, czerwona papryka, mini ogoreczki konserwowe, ser żółty topiony w plsastrach, boczek w cienkich długich plasterkach, sól, pieprz, przyprawa do kebaba

Roladki drobiowe otulone boczkiem z nutką kebaba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-04hg5pc 1. Fileta dzielimy na pół a następnie przekrawamy na cieńsze plastry. Lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy. Z jednej strony posypujemy przyprawą do kebaba. Na tej stronie układamy plasterek sera, pasek papryki oraz ogoreczka. Zwijamy ciasno s następnie owijamy boczkiem. Zapiekamy w piekarniku 35min 200st

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy