Roladki drobiowe nadziewane pastą oliwkową z pomidorami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso drobiowe doskonale komponuje się z pastą oliwkową z suszonymi pomidorami i tartym żółtym serem, błyskawiczne do przygotowania a efekt smakowy jest znakomity, a co ważne nie potrzeba już doprawić mięsa, pasta nadaje mu wyrazistego charakteru. Doskonała propozycja do ziemniaków na niedzielny obiad. Spróbujcie!

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka

    1 słoiczek czarnych oliwek

    6 suszonych pomidorów z zalewy olejowej

    1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu z zalewy

    10 dag startego sera żółtego gouda

    Panierka:

    2 jajka

    Szczypta soli do smaku

    Mąka pszenna do panierowania

    Bułka tarta do panierowania

    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki drobiowe nadziewane pastą oliwkową z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie 1. Czarne oliwki i suszone pomidory osączyć z zalewy przełożyć do malaksera lub do kielicha blendera, wsypać zielony pieprz marynowany, wlać dwie łyżki oleju z pomidorów, całość zmiksować na pastę.
  • Przygotowanie 2. Mięso umyć, osuszyć, rozbić delikatnie tłuczkiem na 4 kotlety, posmarować pastą, posypać tartym serem, zawinąć ciasno w roladki. Panierować w mące pszennej, rozkłóconym jajku z odrobiną soli i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony po kilka minut na złocisto.

    Podawać z gotowanymi ziemniakami i bukietem surówek.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Filet z kurczaka Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować