Roladki drobiowe faszerowane pieczarkami, ogórkami i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso drobiowe umyć, osuszyć i oczyścić. Pokroić na plastry i lekko je rozbić, przyprawiając małą ilością soli.
Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć na łyżce masła lub margaryny, doprawiając do smaku solą i pieprzem.Różyczki brokuła zblanszować w osolonym lekko wrzątku. Ogórki konserwowe pokroić w cienkie paski.
2.Na płatach mięsa układać pieczarki, różyczkę lub dwie brokuła i kilka pasków ogórka. Następnie zawinąć je w rolady, spinając wykałaczkami lub szpikulcami do mięs. Roladki panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano. Później podlać je niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem 5-10 minut.
Komentarze