Roladki drobiowe faszerowane pieczarkami, ogórkami i brokułem

0 (0 ocen)

Bardzo często przygotowuję drobiowe roladki, jednak za każdym razem z innym farszem. Tym razem do farszu użyłam składników, które lubię najbardziej.

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    sól,pieprz
    olej
    jajko
    bułka tarta
    łyżka masła lub margaryny
    15 dag pieczarek
    kilka różyczek brokuła
    4 ogórki konserwowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe faszerowane pieczarkami, ogórkami i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso drobiowe umyć, osuszyć i oczyścić. Pokroić na plastry i lekko je rozbić, przyprawiając małą ilością soli.
    Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć na łyżce masła lub margaryny, doprawiając do smaku solą i pieprzem.Różyczki brokuła zblanszować w osolonym lekko wrzątku. Ogórki konserwowe pokroić w cienkie paski.
  • 2. Na płatach mięsa układać pieczarki, różyczkę lub dwie brokuła i kilka pasków ogórka. Następnie zawinąć je w rolady, spinając wykałaczkami lub szpikulcami do mięs. Roladki panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano. Później podlać je niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem 5-10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Farsz Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować