Roladki drobiowe faszerowane boczkiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

Mój mąż bardzo lubi roladki drobiowe, dlatego często je przygotowuję, a dla urozmaicenia wymyślam różne farsze :)

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    sól, pieprz
    15 dag pieczarek
    10 dag boczku wędzonego
    jajko
    bułka tarta
    olej

Roladki drobiowe faszerowane boczkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0lo4c09 1. Pieczarki pokroić na cienkie plasterki. Dusić pod przykryciem na oleju, doprawić solą i pieprzem.
  • image-1xa2sjw 2. Mięso umyć, osuszyć i oczyścić. Następnie podzielić na kotlety i lekko je rozbić, doprawiając solą. Na każdy kawałek mięsa nakładać po łyżce pieczarek i pokrojony w słupki boczek (3-4 kawałki boczku na jedną roladkę).
  • image-1calspj 3. Filety zawinąć w rolady i spiąć wykałaczkami. Rolady panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu, następnie podlać je niewielką ilością wody i dusić około 10 minut. Podawać w ziemniakami i surówką lub mizerią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy