Roladki cukiniowo-bakłażanowe z dynią z sosem serowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne i zdrowe roladki na ostro złagodzone delikatnością serowego sosu. Pycha!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    · puree z upieczonej połowy dyni
    · puree z połowy ugotowanego batata
    · kilka kropel tabasco
    · sól
    · pieprz
    · gałka muszkatołowa
    · sos chili ostry - kilka kropel
    · 2 cukinie
    · 2 bakłażany
    Na sos:
    · 2 łyżki śmietany 18%
    · 2 garście startego żółtego sera
    · szczypta gałki muszkatołowej
    · sól
    · pieprz
    · łyżka octu balsamicznego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki cukiniowo-bakłażanowe z dynią z sosem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana i cukinię tniemy za pomocą mandoliny na cieniutkie paseczki. Łączymy ze sobą puree z dyni i batata, doprawiamy solą, pieprzem, tabasco, sosem chili i gałką muszkatołową. Plaster bakłażana układamy na deseczce, na nim dwa plastry cukinii. Na grubszym końcu warzyw wykładamy po łyżeczce farszu. Zawijamy i spinamy wykałaczką. Roladki smażymy na oleju, gotowe przekładamy na ręcznik papierowy. Podajemy z sosem serowym.
    Sos- w rondelku zagotowujemy śmietanę z startym na tarce o dużych oczkach serem żółtym. Mieszamy i czekamy, aż ser się rozpuści. Doprawiamy solą, pieprzem, octem balsamicznym i gałką muszkatołową. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Cukinia Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować