Roladki cukiniowo-bakłażanowe z dynią z sosem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bakłażana i cukinię tniemy za pomocą mandoliny na cieniutkie paseczki. Łączymy ze sobą puree z dyni i batata, doprawiamy solą, pieprzem, tabasco, sosem chili i gałką muszkatołową. Plaster bakłażana układamy na deseczce, na nim dwa plastry cukinii. Na grubszym końcu warzyw wykładamy po łyżeczce farszu. Zawijamy i spinamy wykałaczką. Roladki smażymy na oleju, gotowe przekładamy na ręcznik papierowy. Podajemy z sosem serowym.
Sos- w rondelku zagotowujemy śmietanę z startym na tarce o dużych oczkach serem żółtym. Mieszamy i czekamy, aż ser się rozpuści. Doprawiamy solą, pieprzem, octem balsamicznym i gałką muszkatołową. Smacznego!
Komentarze