PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Roladki biszkoptowe a la jajkohttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/41/27d47a0cf780d059eafcadfde7aa84f779953707.jpeg35192639http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/roladki-biszkoptowe-a-la-jajko-3
Biszkopt
- 4 jajka
- 4 łyżki cukru
- 4 łyżki mąki pszennej
Masa
- 250 g sera mascarpone
- 1 biała czekolada
- puszka moreli w syropie
- 1 dżem morelowy niskosłodzony
Sposób przygotowania przepisu:
Roladki biszkoptowe a la jajko
1.
Biszkopt
- Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać.
- Dodawać po jednym żółtku lekko ubijająć.
- Na koniec dodać mąkę i przemieszać łyżką do połączenia.
- Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną masłem.
- Piec w temperaturze 160 st.C przez 15 minut.
- Po wyjęciu i lekkim przestudzeniu zwinąć biszkopt w roladę na ściereczce, tak jakby była ona nadzieniem. Zapobiegnie to sklejeniu się świeżego ciasta.
- Po wystudzeniu delikatnie rozwinąć roladę i posmarować dżemem morelowym, po czym zwinąć z powrotem.
- Roladę zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na kilka godzin lub na noc.
2.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze