Roladki bankietowe

4.5 (192 ocen)

  • 15 min

Roladki są świetną przekąską. W naszym towarzystwie są hitem podczas urodzin dzieci organizowanych najczęściej w salach zabaw. Polecam wypróbować.

  • 15 min

Składniki:

  • - 4 placki tortilli lub naleśników
    - serek kanapkowy
    - śmietana Zott NAtur 12%
    - zioła prowansalskie
    - ser żółty
    - szynka
    - łosoś wędzony
    - sałata
    - papryka
    - ogórek
    - lub inne ulubione dodatki
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Roladki bankietowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrób pastę - do serka dodaj 5 łyżek śmietany 4 szczypty roztartych w palcach ziół prowansalskich.
    Warzywa, oprócz sałaty, pokrój w paski.
    Przygotuj dużą deskę lub rozłóż tortille na blacie. Posmaruj ją pastą połóż na nią sałatę i wybrane dodatki. Zroluj ściśle tortillę, zawiń w folię aluminiową i schowaj na minimum 2 godziny do lodówki. Po tym czasie pokrój tortillę na równe kawałki i podawaj na półmisku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować