ROLADKI Z SZYNKI z serem i chrzanem

4.49 (165 ocen)

Roladki te nadają się na spotkania z przyjaciółmi i rodziną. Są łatwe w przygotowaniu, a na dodatek wszystkim smakują

Składniki:

  • 18-20 plasterków dobrej szynki konserwowej
    -400 g mielonego serka typu "pacynka"
    -2-3 łyżki mocnego chrzanu
    -sól, pieprz
    -2 kostki rosołowe drobiowe
    -żelatyna
    kukurydza i gotowane jajko do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Zobacz również:

Galareta Jajko Przystawki Szynki

Roladki z szynki z serem i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek dokładnie mieszamy z przyprawami i chrzanem "do smaku". (przekąska ma wyjść dość ostra). Jeżeli serek jest za suchy można dodać 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany.
  • 2. Kostki rosołowe rozpuszczamy w litrze wody i dodajemy żelatynę
  • 3. Serkiem smarujemy wędlinę i zwijamy w rożki.
  • 4. Rożki układamy na talerzu i zalewamy tężejącą galaretką.Podajmy gdy galaretka stężeje. SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Impreza Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować