Roladki Admirałki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Roladki Admirałki z aromatycznymi pieczarkami i cebulką.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 20 dag pieczarek
    • Cebula mała
    • Marchew
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
    • Serek topiony
    • Sól
    • Pieprz

Roladki admirałki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • roladki 2. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z grzybami. Pod koniec prużenia dodajemy serek topiony i mieszamy do chwili roztopienia
    Farszem smarujemy każdy kawałek mięsa.
  • roladki 3. Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Roladki Admirałki są gotowe. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy