Roladka z indyka z żurawiną i śliwkami

0 (0 ocen)

Bardzo szybka w wykonaniu, świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno, na kanapce.

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa z indyka
    garść żurawiny
    garść suszonych śliwek
    1 jajko
    natka pietruszki
    szczypiorek
    sól, pieprz
    słodka papryka

Roladka z indyka z żurawiną i śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ahk617 1. Mięso doprawiamy do smaku, wbijamy jajko i wyrabiamy na gładką masę. Na stole rozkładamy arkusz folii aluminiowej i rozkładamy na niej mięso tworząc prostokąt, którego jeden bok jest dużo dłuższy od drugiego. Na środku rozkładamy śliwki z żurawiną.
  • 2. Pomagając sobie folią zwijamy roladki, a końce folii skręcamy jak cukierki. Tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni przez około 45 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy