Danie zrobiłam żeby wykorzystać ugotowane mięso. Roladki można wykorzystać jako danie główne lub kroić do kanapek – jak kto woli, obie wersje zadowolą nasze podniebienie.
25 min
Składniki:
4 kotlety drobiowe
Ok 200 g ugotowanego i zmielonego mięsa drobiowego
1 marchew pogotowana
Przyprawy:
Vegeta, pieprz, przyprawa do drobiu
2 jajko
Tłuszcz do smażenia
Bułka tarta do panierowania
Roladka z gotowanym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety cienko roztłuc. Doprawić Vegetą i pieprzem na przygotowane kotlety kroimy marchew dzielimy na 4 kotlety na to dajemy ugotowane mięso mielone wymieszane z jajkiem i doprawiamy według uznania.
Zwijamy rolady oprószam przyprawą do drobiu. Roztrzepane jajko z Vegetą i pieprzem obtaczamy gotowe rolady i panierujemy w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Komentarze