ROLADKA SCHABOWA Z GOTOWANYM NA PARZE JARMUŻEM I JABŁKIEM

0 (0 ocen)

to powiedział,że na diecie nie można delektować się mięsem ze schabu? Oczywiście,że można! Tylko nie może to być od razu cały kilogram, trzeba pozbawić go tłuszczu i najlepiej upiec w piekarniku lub usmażyć bez tłuszczu. Ja wybrałam tą drugą formę i moją roladkę usmażyłam na patelni bez tłuszczu.

Składniki:

  • 1 kotlet schabowy ( 100 g) pozbawiony tłuszczu
    15 g świeżego jarmużu
    15 g jabłka
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladka schabowa z gotowanym na parze jarmużem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-21ynt9e 1. Mięso umyć, osuszyć i mocno rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Jarmuż posiekać drobno. Czosnek zetrzeć na tarce o małych oczkach i wymieszać z posiekanym jarmużem. Doprawić solą. Przełożyć do torebki do gotowania na parze i wstawić na minutę do kuchenki mikrofalowej. Wyjąć, pozostawić na kilka chwil a następnie otworzyć torebkę.
  • image-07rn0pe 2. Jarmuż rozłożyć na płacie mięsa.
  • image-1eqie8m 3. Na jednym z krótszych końców ułożyć dwa plastry jabłka ( o grubości 2-3 mm), zwinąć dokładnie mięso i zabezpieczyć wykałaczką.
  • image-07gko3l 4. Suchą i czystą patelnię mocno nagrzać. Ułożyć mięso i zrumienić z obu stron. Następnie przykryć pokrywką i smażyć po 3 minuty z każdej strony. Zdjąć z ognia i pozbawić wykałaczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować