Roladka rybna z łososiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ta rolada gości na naszym wigilijnym stole od wielu lat, ale też jest przystawką w czasie rodzinnych spotkań.

  • 10 min

Składniki:

  • 0,75 kg filetów z dorsza lub mintaja
    cebula
    2 jaja
    kajzerka
    1/2 szklanki mleka
    2 łyżki bułki tartej
    pęczek natki
    sól
    pieprz
    20 dag świeżego filetu z łososia
    1 litr wywaru warzywnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladka rybna z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety, kajzerkę namoczona w mleku i odciśniętą oraz cebulę przepuścić przez maszynkę. Do zmielonych produktów wbić jaja, wsypać bułkę tartą i posiekaną natkę. Doprawić sola i pieprze3m, starannie wyrobić.
  • 2. Z masy rybnej uformować prostokąt o grubości około 1,5 cm. Na środek wzdłuż całej rolady ułożyć pokrojonego w paski o grubości 2 cm łososia. Połączyć brzegi i nadać kształt roladki. Całość zawinąć w lnianą ściereczkę.
  • 3. W podłużnym naczyniu zagotować wywar z warzyw i włozyć do niego roladę. Gotować na bardzo małym ogniu 40 minut. Wyjąć i odstawić do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować