Roladka kurza z kuskusem, imbirem i porem

0 (0 ocen)

Pyszna roladka drobiowa w stylu fusion, polecam:)

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    6 cm pora
    1,5 łyżki kaszy kuskus
    2 cm świeżego imbiru
    15 g fety
    1/2 łyżeczki bazylii suszonej
    1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
    1/2 łyżeczki przyprawy do grilla
    szczypta chili w płatkach
    1 jajko
    bułka tarta
    1,5 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladka kurza z kuskusem, imbirem i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wsypać kaszę i dodać do niej 1,5 łyżki wrzątku, przykryć i zostawić na 5 minut. Po tym czasie rozdrobnić ją widelcem.
  • składniki pasty 2. Dodać startą fetę, oraz starty na drobnych oczkach imbir ( wcześniej go obrać). Doprawić pieprzem i świeżo mielonymi płatkami chili. Wymieszać składniki.
  • 3. Mięso umyć, osuszyć. Odkroić polędwiczkę a mięso rozkroić i otworzyć jak książkę. Delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Natrzeć mieszanką bazylii, czosnku i przyprawy do grilla.
  • nałożyć farsz 4. Na płacie mięsa rozsmarować pastę z kuskusu i fety i na jednym z końców położyć umyty i suchy kawałek pora. Zwinąć w roladkę, zabezpieczyć wykałaczkami. Odłożyć na 30 minut do lodówki.
  • 5. Następnie rozgrzać olej. Roladkę panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na pół głębokim oleju na złoto z każdej strony, często obracając aby panierka się nie przypaliła. Przed podaniem odsączyć na ręczniku papierowym i wyjąć wykałaczki, Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Kurczak Kuskus Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować