Roladka indycza z orzechami na carpaccio z buraka

0 (0 ocen)

Witam po bardzo długiej przerwie i serdecznie zapraszam na pyszny obiadek z indykiem w roli głównej:)

Składniki:

  • Składniki na porcję dla 1 osoby:

    Składniki podstawowe:

    1 sznycel z piersi indyka – ok. 150 g
    25 g mielonych orzechów laskowych
    50 g orzechów nerkowca
    ½ buraka

    Składniki dodatkowe:

    50 g sera mozzarella
    Składniki robocze:

    ½ łyżeczki czosnku granulowanego
    ½ łyżeczki ziół prowansalskich
    ½ łyżeczki przyprawy do kurczaka
    ½ ząbka czosnku
    pieprz świeżo mielony
    1 łyżeczka octu balsamicznego
    1 gałązka koperku świeżego
    1 czubata łyżka masła
    1 jajko
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladka indycza z orzechami na carpaccio z buraka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso natrzeć przyprawami 1. Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem dosyć mocno ( ale nie porozrywać włókien). Do miseczki wsypać czosnek granulowany, zioła prowansalskie i przyprawę do kurczaka. Wymieszać i porządnie natrzeć mięso. Odłożyć do lodówki.
  • czosnek zrumienić 2. Farsz: Na patelni roztopić masło. Obrany i pokrojony w cienkie plasterki czosnku wrzucić na patelnię. Zrumienić i zdjąć z patelni.
  • dodać mielone orzechy laskowe 3. Następnie wrzucić pokrojony koperek. Po około 30 sekundach dodać mielone orzechy laskowe i przesmażyć przez około 2 minuty. Zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem.
  • rozsmarować farsz i ułożyć ser 4. Roladka: Na płacie mięsa rozsmarować cały przygotowany farsz. Następnie ułożyć ser mozzarellę pokrojony w plastry. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami.
  • mięso obtaczać w jajku i mielonych orzechach nerkowca 5. Na patelni rozgrzać olej. Orzechy nerkowca zmielić na drobniutko. Roladkę obtoczyć w jajku a następnie w mielonych orzechach nerkowca. Obsmażyć na rumiano z obu stron. Następnie przełożyć do naczynia do zapiekania i włożyć do piekarnika. Piec około 20 minut w 200st. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.
  • 6. Carpaccio: Buraka przekroić na pół i ugotować do miękkości. Obrać i osuszyć. Pokroić na bardzo cieniutkie plasterki. Przełożyć na talerz, oprószyć pieprzem i octem balsamicznym.
  • 7. Wykonanie: Na talerzu ułożyć carpaccio z buraka a na nim ułożyć kawałki roladki indyczej. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Indyk Mozzarella Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować