Pierwszy raz robiłam mięso z owocem i bardzo mi smakowało, a mąż się krzywił,że jako to mięso i owoc?, hihi:)
2 godz.
Składniki:
Składniki na 1 porcję:
1 pojedyncza pierś z kurczaka
3 cząstki pomarańcza
2 łyżki starego sera
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka sosu teriayki
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
jajko i bułka tarta do panierowania
olej do głębokiego smażenia
Roladka drobiowa z koperkiem i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, dokładnie osuszyć i rozkroić pierś, aby otworzyła nam się jak książka. Delikatnie rozbić. W miseczce sos teriayki wymieszać z przyprawą do kurczaka i mieszanką natrzeć dokładnie mięso. Odstawić na 2 godziny do lodówki. W miseczce wymieszać starty ser z koperkiem. Mięso ułożyć na desce i nałożyć mieszankę sera z koperkiem, a na wierzchu ułożyć cząstki pomarańczy. Zawinąć w roladkę ( jeśli będzie się rozpadać to spiąć wykałaczkami). W rondlu rozgrzać olej. Roladkę obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej i wrzucić na gorący olej. Smażyć z obu stron na rumiano. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać gorące (pamiętać o wyjęciu wykałaczek). Smacznego!
Komentarze