Roladka drobiowa z koperkiem i pomarańczą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pierwszy raz robiłam mięso z owocem i bardzo mi smakowało, a mąż się krzywił,że jako to mięso i owoc?, hihi:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:
    1 pojedyncza pierś z kurczaka
    3 cząstki pomarańcza
    2 łyżki starego sera
    2 łyżki posiekanego koperku
    1 łyżka sosu teriayki
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    jajko i bułka tarta do panierowania
    olej do głębokiego smażenia

Roladka drobiowa z koperkiem i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, dokładnie osuszyć i rozkroić pierś, aby otworzyła nam się jak książka. Delikatnie rozbić. W miseczce sos teriayki wymieszać z przyprawą do kurczaka i mieszanką natrzeć dokładnie mięso. Odstawić na 2 godziny do lodówki. W miseczce wymieszać starty ser z koperkiem. Mięso ułożyć na desce i nałożyć mieszankę sera z koperkiem, a na wierzchu ułożyć cząstki pomarańczy. Zawinąć w roladkę ( jeśli będzie się rozpadać to spiąć wykałaczkami). W rondlu rozgrzać olej. Roladkę obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej i wrzucić na gorący olej. Smażyć z obu stron na rumiano. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać gorące (pamiętać o wyjęciu wykałaczek). Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy