Bardzo smaczna roladka drobiowa, którą można podawać do dania głównego można serwować z przeróżnymi sałatkami, surówkami i będzie wspaniale się komponować i smakować ….
15 min
Składniki:
( porcja na 4 roladki)
2 podwójne piersi z kurczaka
200 g gotowanego mięsa
1 woreczek ryżu
½ cebuli
1 jajko
1łyżka przyprawy do mięsa mielonego
1 łyżka musztardy
1 łyżka przyprawy do drobiu
Vegeta i pieprz
Tłuszcz do smażenia
Roladę drobiową z ryżem i mięskiem gotowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka proporcjonować na 4 kotlety delikatnie stłuc. Delikatnie doprawiamy Vegetą i pieprzem każdy kotlet natrzeć musztardą.
Ryż ugotować al’dente –odcedzić
Cebulkę pokroić i zeszklić na tłuszczu
Mięsko gotowane zmielić.
Do zmielonego mięska dajemy ryż oraz cebulkę następnie przyprawę do mięsa mielonego doprawiamy odrobiną Vegety i pieprzu, dajemy jajko. Wszystko dokładnie wymieszać.
Gotowy farsz układamy na kotletach i zwijamy rolady. ( w razie potrzeby jak wychodzą duże rolady można je spiąć wykałaczką ) Gotowe rolady do smażenia oprószamy przyprawą do drobiu i kładziemy na rozgrzany tłuszcz zapiekając z każdej strony.
Komentarze