Rolada ziemniaczana z parówką

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To pomysł na prosty i szybki obiad lub sytą i ciepłą kolację. Rolada ma fajnie chrupiącą skórkę. Można podać ją z ulubioną sałatką lub sosem czosnkowym. A do jej przygotowania najlepiej wykorzystać ziemniaki, które zostały nam z poprzedniego obiadu.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 50-60dag ziemniaków
    4 parówki
    3 łyżki posiekanej natki ziemniaków
    2 duże wafle tortowe kwadratowe
    Masło
    Sól, pieprz, słodka papryka
    Olej

Rolada ziemniaczana z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i ugotować, przecisnąć przez praskę. Jeszcze ciepłe połączyć z łyżką masła i posiekaną natką pietruszki. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką.
    Ciepłą masę ziemniaczaną rozsmarować na waflach. Na środku każdego kwadratu ułożyć po dwie parówki. Poczekać, aż wafle zmiękną i zrolować je. Rolady odłożyć do przestygnięcia. Po tym czasie roladki pokroić w grube plastry, które przesmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy