To pomysł na prosty i szybki obiad lub sytą i ciepłą kolację. Rolada ma fajnie chrupiącą skórkę. Można podać ją z ulubioną sałatką lub sosem czosnkowym. A do jej przygotowania najlepiej wykorzystać ziemniaki, które zostały nam z poprzedniego obiadu.
Rolada ziemniaczana z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrać i ugotować, przecisnąć przez praskę. Jeszcze ciepłe połączyć z łyżką masła i posiekaną natką pietruszki. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką.
Ciepłą masę ziemniaczaną rozsmarować na waflach. Na środku każdego kwadratu ułożyć po dwie parówki. Poczekać, aż wafle zmiękną i zrolować je. Rolady odłożyć do przestygnięcia. Po tym czasie roladki pokroić w grube plastry, które przesmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Komentarze