1.Biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy razem z cukrem. Pianę z białek delikatnie łączymy z żółtkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta mieszamy z kakao.
2.Płaską blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Rozsmarowujemy na niej ukośnie i na przemian paski jasnego oraz ciemnego ciasta. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180st. Pieczemy 15 minut. Upieczone ciasto przekładamy na ściereczkę i zwijamy. Odstawiamy do wystudzenia.
3.Krem: Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy twaróg i dobrze mieszamy mikserem.
4.Rozwijamy ciasto, smarujemy kremem i ponownie zwijamy. Roladę odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Porady
Do masy możemy dodać ulubione owoce pokrojone na drobne kawałki.
Komentarze