Rolada z żółtego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać roztrzepane jajka, majonez oregano,szczypta soli i pieprzu wszystko razem wymieszać. Na blaszkę ścielimy brązowy paper do pieczenia tak aby po2 cm wystawało na blaszkę i wylewamy masę serową rozsmarowujemy równo na całej blaszce i pieczemy od 180-200st. 20 minut. Pieczarki podsmażamy z cebulą, pierś kroimy wzdłuż długości fileta jeśli trzeba to delikatnie rozbić ale nie za bardzo oprószyć wegetą. Po upieczeniu masy , odstawiamy do całkowitego wystygnięcia nie odklejamy papieru. Kraje delikatnie się przykleją ale proszę się nie martwić delikatnie cienkim nożem podważyć od papieru reszta już super się odkleja. Na zimną masę rozścielamy fileta,następnie pieczarki przy jednej stronie kładziemy ogórka i paprykę pokrojoną w paski. Całość zwijamy razem z papierem a zarazem od kraju stopniowo odklejamy i zwijamy całość w ten papier dobrze ściskając i tak pieczemy 40minut na blaszce w 200 st.
Komentarze