Rolada z truskawkową galaretką

4.5 (169 ocen)

Pyszna biszkoptowa rolada do kawy

Składniki:

  • 2 opak galaretka truskawkowa,
    4 łyżki mąka,
    4 łyżki cukier,
    4 szt jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rolada z truskawkową galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO
    Białka oddzielić od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem do białości.
  • 2. Z białek ubić pianę na sztywno, wyłożyć na żółtka po ściankach naczynia wsypać przesianą mąkę, wymieszać ciasto łyżką, wyłożyć na przygotowaną blachę rozprowadzając ciasto na grubość około 1/2 cm.
  • 3. Wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec, lekko rumieniąc.
  • 4. Ciasto wyłożyć na czystą ściereczkę.
  • 5. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu.
  • 6. Tężejącą galaretką przełożyć roladę, zwinąć w rulon. Roladę pozostawić aby galaretka dobrze się ścisła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować